Supa iute-acrisoara de pui
PrinteazaSupa iute-acrisoara de pui din: ciuperci, pui, rofu, ardei, lamaie, morcov, telina, sos de soia.
- 55 g ciuperci uscate
- 1 piept de pui
- 165 g tofu scurs
- 680 ml supă de găina
- 2 ardei iuţi, fără seminţe, tocaţi
- 3 tulpini de iarbă de lămâie, strivite, fără frunze
- 1 morcov, curăţat şi tăiat fâşii subţiri
- 2 teline, curăţate şi tăiate fâşii
- 3 linguri de sos de soia
- 55 g mazăre
- 55 g fasole boabe
- 4 linguri de făină de porumb
- 2 linguri de sherry sec
- 2 linguri de coriandru proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Puneţi ciupercile în 160 ml de apă fierbinte timp de 20 de minute.
Scurgeţi-le, separând ciupercile de zeamă. Tăiaţi ciupercile rehidratate cubuleţe, dacă este necesar.
Tăiaţi puiul fâşii subţiri, iar tofu în cubuleţe şi puneţi deoparte. încălziţi o oală, apoi adăugaţi ardeii iuţi şi iarba de lămâie.
Ţineţi pe foc 3 minute.
Adăugaţi ciupercile, zeama rămasă, fâşiile de pui, tofu, morcovul, ţelina şi sosul de soia. Fierbeţi 2 minute.
Indepărtaţi spuma dacă este necesar, apoi adăugaţi mazărea şi fasolea. Lăsaţi pe foc încă un minut.
Amestecaţi făina de porumb cu sherry-ul, apoi adăugaţi totul în oală şi puneţi pe foc, amestecând până când se îngroaşă puţin.
Adăugaţi şi coriandrul, amestecând. Apoi fierbeţi 30 de secunde şi serviţi.
Pofta buna!