Supa Laksa de pui cu taitei
PrinteazaSupa Laksa de pui cu taitei din: pui, seminte de coriandru, ghimbir, lemongrass, coaja de lime, zeama de lime, sos de peste, sos de soia, lapte de cocos, usturoi, coriandru, ceapa verde, taitei de orez, frunze de menta si ulei de susan.
- 1 pui mediu, taiat in bucati, cu pielea scoasa
- 1 lingura seminte de coriandru
- 1 bucata de ghimbir de 3 cm, feliat
- 2 tulpini de lemongrass, zdrobite (optional)
- coaja rasa si zeama de la 1 lime
- 2 linguri sos de peste
- 1 lingura sos de soia
- 200 ml lapte de cocos
- 3 catei de usturoi, feliati, 3 ardei iuti, fara seminte si feliati
- 1 mana de coriandru proaspat, tocat (frunzele separate de codite)
- 1 legatura de ceapa verde, feliata
- 300 g taitei de orez, fierti
- 1 mana frunze de menta, tocata
- 1 lingura ulei de susan (optional)
Mod de preparare:
Pune puiul într-o oală împreună cu seminţele de coriandru, ghimbirul, lemongrass, coaja rasă de lime şi puţină sare. Adaugă suficientă apă rece cât să acopere toate ingredientele şi adu totul la punctul de fierbere, pe foc mic. Lasă să clocotească timp de 40 de minute, până când carnea de pui începe să se desprindă de pe oase.
Scoate puiul pe o farfurie şi acoperă-l cu folie de aluminiu. Lasă supa să se odihnească timp de 10 minute, apoi îndepărtează grăsimea care se încheagă la suprafaţă. Strecoară supa într-o oală curată. Rupe carnea de pe oase în fâşii.
Adu supa la punctul de fierbere şi adaugă sosul de peşte, sosul de soia, laptele de cocos, usturoiul, ardeii iuţi şi codiţele de cimbru. Fierbe totul 2 minute, adaugă puiul în supă şi mai lasă 5 minute. Presară ceapa verde şi stropeşte totul cu zeamă de lime, după gust.
Imparte tăieţeii în 6 boluri, apoi adaugă carnea de pui şi legumele, folosind o spumieră. Asezonează supa după gust şi toarn-o peste celelalte ingrediente din boluri. Presară frunze de mentă şi de coriandru. Serveşte supa stropită cu ulei de susan, dacă doreşti.
Supa Laksa de pui cu taitei
Pofta buna!
Ineresanta supa asta
Ce bine arata supa laska