Supa de legume cu branza de vaci

Printeaza

Supa de legume cu branza de vaci

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 3 rădăcini de ţelină
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250 g brânză de vaci
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper măcinat

Preparare:

Se curăţă ceapa si se toacă mărunt. Se spală ţelină si se taie bucăţi. Se curăţă morcovii si se taie cubuleţe, la fel şi cartofii. Se curăţă rădăcina de pătrunjel. Se curăţă usturoiul, se spală frunzele de pătrunjel.

Se pun 750 ml de apă într-o oală si se sărează. Se adaugă legumele şi se lasă să dea în clocot, apoi se fierb 20 de minute la foc mic, până când legumele au devenit moi. Se scurg legumele şi se păstrează supa.

Se scoate rădăcina de pătrunjel. Peste celelalte legume se adaugă uleiul de măsline şi se zdrobesc până se obţine o pastă. Se sărează si se piperează după gust. Se toarnă peste cremă puţină supă, până se obţine o supă-cremă nici prea groasă, nici prea subţire.

Se toarnă supa-cremă în 4 căni de supă, se pun una sau două linguri de brânză de vaci deasupra şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai auzit de supa cu branza de vaci. Dar doar folosim smantana, deci cred ca merge si cu branza. Ma tenteaza sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.