Supa cu legume si carne de vitel
PrinteazaSupa cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin, patrunjel verde, piper, sare, faina, oua.
- 1 kg carne de vitel sau vita
- 3 cepe
- 2 morcovi mari
- 1/2 radacina de telina
- 500 g cartofi
- 1 rosie sau 2-3 linguri pasta de rosii
- 2 ardei grasi
- 3 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri boia dulce
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 frunze de dafin
- 1/2 legatura de patrunjel verde
- 1 lingurita piper negru
- sare
pentru galuste:
- circa 100 g faina
- 2 oua
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele, apoi le tai în cubuleţe. Tai carnea în cuburi de 2 cm. In uleiul încins, căleşti pentru 2-3 minute ceapa, după care presari boiaua şi torni o cană cu apă fierbinte.
Adaugi cuburile de carne, ardeii, chimenul, frunzele de dafin şi pasta de ardei iute.
Torni apă cât să acopere ingredientele şi fierbi la foc mediu, până se frăgezeşte carnea. în funcţie de vârsta vitei, carnea fierbe în 30-60 minute.
Adaugi cartofii şi morcovul, în prealabil curăţate şi tăiate în cuburi.
După 15 minute, pui pasta de roşii sau roşia mărunţită, ustu¬roiul zdrobit, sare şi piper după gust.
Baţi ouăle împreună cu făina şi diluezi cu puţină apă, astfel încât să obţii o pastă omogenă.
Pui în mâncare câte 1 linguriţă de compoziţie şi laşi să fiarbă 10 minute. Stingi focul şi presari verdeaţă fin tocată.
Supa cu legume si carne de vitel
Pofta buna!