Supa de legume si ciuperci
PrinteazaSupa de legume si ciuperci din: catofi, morcovi, radacina de patrunjel, conopida, ulei, mazare verde, fasole fideluta, rosii, ciuperci, sare.
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 5-6 buchete dintr-o conopida
- ulei
- 100 g mazare verde
- 100 g fasole fideluta sau grasa, dupa rpeferinta
- 4 rosii
- 200 g ciuperci
- sare
Mod de preparare:
Tai morcovul în fâşii subţiri, pătrunjelul îl toci mărunt, iar cartofii îi pui la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Adaugi bucheţelele de conopidă, mazărea, fasolea tăiată bucăţi şi roşiile decojite.
Intre timp, cureţi ciupercile, le tai felii şi le înăbuşi cu ulei.
Când toate legumele sunt aproape fierte, adaugi ciupercile şi le laşi să mai dea în câteva clocote. In zilele de post, consumi supa simplă, fără să o dregi.
In zilele de dulce, dregi supa cu un gălbenuş şi 2 linguri de smântână, bătute bine şi turnate peste supa gata fiartă.
Supa de legume si ciuperci
Pofta buna!