Supa de legume cu ciuperci, orez si smantana

Printeaza

Supa de legume cu ciuperci, orez si smantana din: mazare, ardei capia, ceapa alba, ceapa rosie, morcovi baby, ciuperci, radacina de patrunjel, orez, ulei, ardei iute, praz, sare, piper, patrunjel, smantana, lamaie.

Ingrediente:

  • 200 g mazare
  • doi ardei capia
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • 200 g mrocovi baby
  • 200 g ciuperci
  • o radacina de patrunjel
  • doua linguri cu orez
  • 75 ml ulei
  • un ardei iute
  • un fir praz
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • smantana
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi potrivit de groase. Rădăcina de pătrunjel se curăţă şi se toacă mărunt sau se taie felii subţiri. Ciupercile se spală, se taie fâşii şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc zece minute.

Se pun doi litri cu apă la fiert şi când încep să clocotească se adaugă legumele călite şi morcovii baby. Se fierb 15 minute, se adaugă mazărea, se mai fierbe zece minute, apoi se adaugă orezul spălat.

Se condimentează, se presară puţin pătrunjel tocat sau se adaugă cozi de pătrunjel. Se continuă fierberea 15 minute, se opreşte focul, se verifică de gust, se adaugă ardeiul iute tăiat rondele şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Se serveste fierbinte sau calduta, acrita sau cu smantana sau cu suc de lamaie.

Supa de legume cu ciuperci, orez si smantana

Supa_de_legume_cu_ciuperci_orez_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.