Supa de legume cu frecatei si verdeata

Printeaza

Supa de legume cu frecatei si verdeata din: ceapă, morcovi, cartofi, telina, gulie, sfecla, radacina patrunjel, verdeata, pâine neagră, făină, ou, sare, drojdie uscată, ulei.

Ingrediente:Supa de legume cu frecatei si verdeata

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 1/2 ţelină
  • 1/2 gulie
  • 1 sfeclă mică
  • 1 rădăcină pă­trunjel
  • 1 legătură de verdeaţă
  • 2 felii de pâine neagră
  • 100 g făină
  • 1 ou
  • sare
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:  

Cureţi legumele, apoi le speli bine şi le pui la fiert în apă sărată. Când s-au înmuiat, le scoţi şi le laşi să se răcească. După aceea, cu ajutorul unui blender, faci din legume un piur.e cât mai fin.

Adaugi zeama în care au fiert legumele şi pui crema obţinută din nou la fiert. Dacă este prea groasă, poţi să mai adaugi apă.

Amesteci făina cu miezul înmuiat şi stors al pâinii negre, cu drojdia uscată, oul bătut, puţin ulei şi con­dimentezi. Dacă este necesar, adaugi apă cât să se obţină o compoziţie mai tare, ca un aluat.

Dai aluatul pe răzătoarea mare şi prăjeşti puţin frecăţeii obţinuţi în ulei. îi pui la fiert în crema de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.