Supa de legume cu galuste de cas
PrinteazaO reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie, rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt.
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 telina
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 200 g varza
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 1/2 gulie
- 3 rosii
- 1 legatura patrunjel
pentru galuste:
- 2 oua
- 180 g cas
- 50 g orez
- 1 lingura faina
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele, apoi se taie cuburi, rondele sau fâşii. Se pun la fiert în 2 litri de apă sau supă de carne, în următoarea ordine: morcovii, pătrunjelul, gulia, ţelina şi cartofii, iar după 5 minute se adaugă ardeiul, ceapa şi varza, între timp, se opăresc roşiile în apă clocotită, se decojesc şi se taie mărunt.
In timp ce legumele fierb la foc mic, se spală orezul şi se lasă să se înmoaie în apă rece. Se bat ouăle împreună cu făina şi puţină sare, apoi se rade fin caşul, se amestecă şi se încorporează untul şi orezul scurs. Când legumele au fiert, se scot găluşte din această compoziţie, cu o linguriţă umedă, şi se fierb până se ridică la suprafaţă.
Se condimentează supa după gust, se adaugă roşiile şi se lasă să mai dea în câteva clocote. Pe fiecare porţie se presară pătrunjel tocat.
Supa de legume cu galuste de cas
Pofta buna!