Supa de legume milaneza
PrinteazaSupa de legume milaneza din: boabe de fasole, slanina afumata, sunca, unt, ceapa, morcov, usturoi, zucchini, mazare, bulion de carne, usturoi, sare, frunza de dafin, piper, rosii, salvie, busuioc, parmezan.
- 50 g boabe mici de fasole alba
- 50 g slanina afumata
- 50 g sunca cruda
- 1 lingurita unt sau margarina
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 tulpina mica de usturoi
- 1 zucchini mic
- 100 g mazare congelata sau proaspat curatata
- 600 ml bulion de carne
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 frunza de dafin faramitata
- 1 varf de piper macinat
- 2 rosii
- 2 lingurite salvie uscata sau marunt tocata
- 75 g orez fiert
- 1 lingurita busuioc tocat
- 40 g parmezan razuit
Mod de preparare:
Boabele de fasole se lasă peste noapte la înmuiat. Slănina şi şunca se taie foarte mărunt şi se pun în grăsime.
Legumele se taie felii subţiri. Se scurg boabele de fasole şi împreună cu mazărea şi legumele se adaugă la slănină şi şuncă.
Se prăjeşte totul puţin.
Se stinge cu bulion de carne şi se lasă la foc moale cca 25 de min.
Căţeii de usturoi se freacă cu sare, împreună cu frunza de dafin şi mazărea, se adaugă la supă şi se condimentează cu piper.
Roşiile se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe, se adaugă împreună cu orezul la supă şi se lasă să fiarbă în continuare 10 min.
Se pun salvia şi busuiocul, se presară cu parmezan.
Supa de legume milaneza
Pofta buna!