Sepie la Grătar cu Usturoi și Lămâie – este un preparat mediteranean delicios și sănătos, ideal pentru o masă ușoară și rafinată. Sepia, cu textura sa delicată și gustul subtil, se combină perfect cu aromele proaspete de usturoi și lămâie, creând un fel de mâncare simplu, dar plin de savoare. Este ușor de preparat și […]
Supa de legume cu paste si busuioc
PrinteazaSupa de legume cu paste si busuioc din: morcov, ceapa, telina, cartofi, mazare, paste, ardei gras, suc de rosii, ulei de masline, bacon, usturoi, cimbru, busuioc.
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 telina
- 200 g cartofi
- 200 g mazare
- 100 g paste
- 1 ardei gras
- 300 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g bacon
- 1 catel de usturoi
- cateva fire de cimbru
- busuioc proaspat
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le, apoi tăiaţi-le. Tăiaţi baconul fideluţă şi căliţi-l 3-4 minute la foc mic în uleiul de măsline până când se rumeneşte frumos.
Adăugaţi morcovul, ceapa, ţelina şi ardeiul şi lăsaţi pe foc timp de 10 minute.
Stingeti cu sucul de roşii şi apă, adăugând usturoiul şi ierburile aromatice. După 15 minute puneţi mazărea, cartofii şi pastele.
Potriviţi de sare şi piper. lasă la foc. mic timp de 30 minute. Serviţi supa cu busuioc proaspăt şi parmezan.
Supa de legume cu paste si busuioc
Pofta buna!
Friptură de pui la cuptor cu unt și ierburi
Friptură de pui la cuptor cu unt și ierburi – pregătirea unei fripturi de pui la cuptor poate părea simplă, dar cu câteva ingrediente alese cu grijă și câteva trucuri, poți transforma această rețetă într-o capodoperă culinară. Astăzi îți vom dezvălui secretul unei fripturi de pui la cuptor cu unt și ierburi, care va cuceri […]