Supa de legume cu taitei
PrinteazaO reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei.
- 2 morcovi •
- o legătură ceapă verde
- un dovlecel
- o rădăcină ţelină mică + frunze
- o rădăcină pătrunjel
- 2 roşii mari
- 2 ardei
- o legătură mărar
- 2-3 linguriţe ulei
- sare
- piper negru măcinat
- 200 g tăieţei
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală toate legumele. Se fierb în 2 litri de apă şi se adaugă sare şi ulei. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se adaugă în momentul când au fiert rădăcinoasele.
Tăieţeii se fierb separat. După ce au fiert toate legumele, se scot în sită şi se sortează. Albitura se pasează, iar morcovii si dovleceii se taie cubuleţe. Se pun în zeama în care au fiert alături de tăieţeii fierţi. Se potriveşte cu sare si piper şi se adaugă mărarul proaspăt.
Supa de legume cu taitei
Pofta buna!