Supa de legume cu usturoi
PrinteazaSupa de legume cu usturoi din: morcovi, telina, patrunjel, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, oua, usturoi, maghiran, cascaval.
- 200 g radacinoase (morcov, telina, patrunjel)
- 1 ceapa
- 200 g cartofi
- 10 ml ulei
- sare
- piper
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita maghiran uscat
- 80 g cascaval, taiat cuburi
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie mărunt legumele. Se unge cu ulei fundul unei tigăi şi se prăjeşte mai întâi ceapa, apoi se adaugă legumele şi se prăjesc, amestecând.
Se adaugă cartofii şi se toarnă 1,2 l apă. Se sărează, se piperează şi se fierbe cca 30 min.
Se bat ouăle într-o ceaşcă şi se adaugă în supă. Se toacă usturoiul şi se amestecă împreună cu 1 praf de sare şi maghiran.
Se ia vasul de pe plită şi se înglobează usturoiul. Se repartizează supa in boluri si se presara cascaval.
Supa de legume cu usturoi
Pofta buna!