Supă de legume de vară cu găluşte de griş

Printeaza

Supă de legume de vară cu găluşte de griş

Ingrdiente:

  • 2 cartofi
  • 3 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 2 ardei graşi

 

Mod de preparare:

Supă de legume de vară cu găluşte de griş: Speli şi pui la fiert legumele în apă cu sare.

Te sfătuiesc să pui ceapa întreagă ca s-o poţi scoate mai uşor din supă după ce e fiartă

Pentru găluşte ai nevoie de:

  • 1 ou
  • 3 linguri cu griş
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Baţi bine albjşul cu un praf de sare, adaugi grisul, amesteci bine şi la urmă pui gălbenuşul. Amesteci din noi foarte bing şi apoi laşi amestecul aşa pentru cinci minute ca să se umfle grisul.

Intre timp s-a făcut şi supa, scoţi zarzavaturile şi cu linguriţa înmuiată în apă rece iei din compoziţia de găluşte şi le dai drumul încet în supă.

Bineînţeles, focul trebuie să fie mic. Când încep găluştele să se ridice, torni puţină apă rece, acoperi oala şi laşi să fiarbă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.