Supă cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa si simpla de supa cu legume din: ceapa rosie, ceapa alba, patrunjel, morcov, oua, gris, ulei de floarea soarelui, bicarbnat de sodiu, sare, piper, ardei iute, marar si patrunjel.
- o ceapă roşie
- o ceapă albă
- o rădăcină de pătrunjel
- un morcov
- două ouă
- 150 g griş
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu
- sare
- piper
- ardei iute
- pătrunjel
- mărar
Mod de preparare:
Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Rădăcina de pătrunjel şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi legumele tocate. Se călesc până se înmoaie şi se opreşte focul. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele, sare şi piper. Intr-un castron se sparg ouăle, se bat cu o furculiţă, se adaugă sare după gust, bicarbonatul de sodiu şi grişul.
Când legumele sunt fierte se udă o linguriţă cu apă rece, se ia din compoziţia de griş şi se pune în supă. Se procedează la fel până se termină compoziţia, se acoperă oala cu un capac şi se dă focul la minim ca să fiarbă găluştele şi să nu se sfărâme.
Supă cu legume
Pofta buna!
Foarte buna supa cu legume