Supa limpede de carne (Consomme)

Printeaza

Supa limpede de carne (Consomme) din: rasol de vita, tacamuri de pasare, carne macra, ceapa, praz, morcovi, sare, rasol de porc, telina.

Ingrediente:

  • 1 rasol de vită sau mânzat
  • 2-3 tacâmuri de pasăre
  • 1 kg carne macră
  • 2 cepe
  • 1- 2 fire de praz
  • 2-3 morcovi
  • sare

SAU

  • 1-2 rasoale de porc
  • 1 rasol de vită
  • 1 tacâm de pasăre
  • sare
  • piper boabe
  • 2 cepe,
  • 1 ţelină

 

Mod de preparare:

Consomeul sau supa limpede se obţine prin fierberea îndelungată a cărnii, pusă în apă multă, fiartă cu vasul descoperit la foc mic.

De regulă, supa limpede serveşte ca bază pentru pregătirea altor mâncăruri. Poate fi păstrată la rece mai multe zile; poate fi servită în aceeaşi zi, cu crutoane.

Curăţaţi carnea de oasele mici şi de reziduurile pe care le păstrează după tăiere, spălaţi în 2-3 ape, tranşaţi bucăţile mari.

Puneţi carnea şi rasoalele în vas mare acoperite cu apă rece, puneţi vasul pe foc şi fierbeţi pe flacără mică. Lăsaţi să dea în clocot, spumuiţi des.

Lucraţi la foc mic. în timpul fierberii puneţi în supă legume, sare, piper boabe.

Scoateţi legumele după 3/4 oră, continuaţi fierberea 2- 3 ore. Strecuraţi supa în alt vas când s-a răcit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.