Supa limpede cu galuste de faina
PrinteazaSupa limpede cu galuste de faina din: cartofi, salata verde, frunze de gulie, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, unt, oua, faina.
- 4 cartofi
- 1 salata verde
- frunze de gulie
- 4 morcovi mari
- 1 telina
- 2 radacini de paturnjel
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 1 lingura cu unt
- 2 oua
- 3-4 linguri cu faina
- 1/2 lingurita cu sare – pentru galuste
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele şi frunzele, pe care le rupeţi fâşii mari, le spălaţi, tăiaţi legumele în patru, săraţi şi le puneţi să fiarbă împreună în 3 1 de apă caldă. Lăsaţi să fiarbă 20 min, apoi scoateţi legumele, le scurgeţi şi le tăiaţi cuburi mici.
Frunzele şi ceapa le aruncaţi, strecuraţi supa şi o serviţi caldă, cu legume fierte, după ce adăugaţi găluştele.
Pentru găluşte: bateţi ouăle spumă, săraţi, adăugaţi făina şi untul, obţineţi un aluat tăricel, luaţi cu linguriţa şi puneţi găluştele să fiarbă în apă care clocoteşte. Le scoateţi şi le scurgeţi când sunt bine fierte. Serviţi supa caldă, decorată cu pătrunjel tocat fin.
Supa limpede cu galuste de faina
Pofta buna!