Supa limpede de legume
PrinteazaSupa limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz, patrunjel, cimbru si piper.
- 1 kg amestec de legume: 2 cepe, taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz, taiat in doua
- 1 foaie de dafin
- patrunjel
- cimbru
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Ingredientele şi acoperă cu apă rece. Lasă să fiarbă inăbuşit 30 min şi ia spuma din când în când. Dacă apa scade, ai grijă să completezi pentru ca legumele să fie acoperite. Strecoară lichidul prin sită tapetată cu tifon fără să presezi legumele, pentru ca supa să rămână limpede.
Legumele fierte le poţi servi ca garnitură, drese cu vinegretă. Poţi continua să fierbi lichidul până când scade şi gustul devine mai pronunţat. Păstrează supa la congelator.
Supa limpede de legume
Pofta buna!
Supa limpede de legume e baza pentru alte supa 🙂
In weekend fac supa!