Supa limpede de peste
PrinteazaSupa limpede de peste din: crap, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci, unt, zarzavat, sare, piper, verdeata.
- 2-3 capete de crap sau 1 cap de somn mijlociu
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 gulie
- 6 ciuperci
- 1 lingură cu unt
- 1 l supă de zarzavat
- 10 boabe de piper
- sare
- verdeaţă
- felii de franzelă
Mod de preparare:
Curăţaţi bine peştele, scoateţi-i urechile, spălaţi în multă apă rece, lăsaţi să stea în apă cu oţet, în care tăiaţi o ceapă, adăugaţi sare şi piper. Lăsaţi deoparte 20 min.
Spălaţi şi curăţaţi, apoi spălaţi din nou legumele şi ciupercile, tăiaţi-le julien şi căliţi-le în unt până se înmoaie toate. Adăugaţi apă caldă, boabe de piper şi sare, fierbeţi 15 min, apoi aşezaţi peştele în supă şi mai fierbeţi 20 min.
Strecuraţi supa şi turnaţi-o în farfurii, în care aţi aşezat câte o felie de franzelă prăjită. Decoraţi cu verdeaţa tocată şi serviţi cu bucăţele de peşte fiert.
Pofta buna!