Supa limpede de carne (Consomme) din: rasol de vita, tacamuri de pasare, carne macra, ceapa, praz, morcovi, sare, rasol de porc, telina. Ingrediente: 1 rasol de vită sau mânzat 2-3 tacâmuri de pasăre 1 kg carne macră 2 cepe 1- 2 fire de praz 2-3 morcovi sare SAU 1-2 rasoale de porc 1 rasol de […]
Supă limpede
PrinteazaSupă limpede din: ceapa, verdeturi, telina, unt, morcov, nap, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 ceapă spaniolă mare
- 1 linguriţă plină de verdeţuri amestecate
- ½ căpăţână de ţelină
- 45 grame de unt
- 1 morcov
- 1 nap
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunţel şi prăjeşte-o până când se rumeneşte în oala în care faci supa, şi adaugă 2 litri şi jumătate de apă.
Pregăţeşte şi toacă mărunţel morcovul, napul, şi ţelina, apoi adaugă-le pe acestea împreună cu nucşoara, verdeţurile, sarea şi piperul în apa cu ceapa prăjită.
Când legumele sunt moi strecoară lichidul, apoi pune-l din nou în oala şi mai fierbe-l o dată.
Pofta buna!
Supa limpede de peste
Supa limpede de peste din: crap, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci, unt, zarzavat, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2-3 capete de crap sau 1 cap de somn mijlociu 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă 1 gulie 6 ciuperci 1 lingură cu unt 1 l supă de zarzavat 10 boabe de piper sare verdeaţă felii de franzelă […]
Supa limpede de gaina
Supa limpede de gaina din: gaina, ceapa, morcov, telina, patrunjel, pastarnac, sare, oua, gris. Ingrediente: 1 găină 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac sare frunze de ţelină Pentru găluşte: 2 ouă 6 linguri cu vârf griş sare Mod de preparare: Intr-o oală mare, pui la fiert găina curăţată […]