Platou Țărănesc Românesc din: carne de porc, carnati de casa, slanina afumata, branza de burduf, telemea de oaie, rosii, ardei grasi, castraveti murati, ceapa rosie, paine de casa. Descoperă rețeta tradițională , o combinație perfectă de gust și istorie, încărcată cu arome autentice românești. Bogată în proteine și perfectă pentru un prânz sățios sau o […]
Supa de linte cu bacon si carnati
PrinteazaSupa de linte cu bacon si carnati din: ceapa, telina, morcovi, pastarnac, linte, cartofi, bacon, carnati, patrunjel, dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- o ceapă
- o felie rădăcină ţelină
- 2 morcovi
- o rădăcină păstârnac
- o conservă mare linte
- 2 cartofi
- 200 g bacon
- un cârnat de casă
- câteva fire pătrunjel
- o foaie dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Supa de linte cu bacon si carnati: Toate legumele, în afară de linte, se curăţă, se taie mărunt şi se pun la fiert în 3 litri de apă. Intre timp, baconul şi cârna-tul tăiat felioare se rumenesc într-o tigaie.
Când legumele sunt fierte, se adaugă lintea trecută sub un jet de apă rece şi scursă şi foaia de dafin.
lasă 5 minute la fiert, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se serveşte cu baconul, pătrunjelul şi felioare de cârnat deasupra.
Pofta buna!
Piure de dovleac cu parmezan din: dovleac, unt, smantana, usturoi, parmezan. Dovleacul este bogat în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o sursă bună de fibre, vitamina A, vitamina C, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betacarotenul, care are beneficii pentru sănătatea ochilor și sistemul imunitar. Reteta low carb Ingrediente: […]