Supa de linte cu chimen si curry
PrinteazaSupa de linte cu chimen si curry din: fasole neagra, zarzavat de supa, linte brun, supa de legume, chimen, praf de curry, linte rosie, rosii, coaja de lamaie, pasta de susan, bulion, zahar.
- 50 g boabe de fasole neagra
- 1 legatura zarzavat de supa
- 100 g linte bruna
- 1,5 l supa de legume
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingura praf de curry
- 200 g linte rosie
- 3 rosii
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 1 lingura pasta de susan
- 1 lingura bulion
- 1 praf zahar
Mod de preparare:
Boabele de fasole se lasă la înmuiat cel puţin 12 ore. Se taie cubuleţe zarzavatul de supă.
Se scurg boabele de fasole şi se aşază în oală cu lintea brună şi legumele.
Se toarnă supa şi se condimentează cu chimen şi curry; se lasă să fiarbă la foc moale cca 40 min.
Se adaugă lintea roşie şi se mai fierbe cca 10 min. 2. Roşiile se decojesc şi se taie cubuleţe.
Se adaugă la supă cu coajă de lămâie, pastă de susan şi bulion.
Se dă într-un fiert; se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi garam masala.
Se serveşte cu lipie, sos de iaurt şi ardei gras.
Supa de linte cu chimen si curry
Pofta buna!