Supa de linte cu ciuperci si maghiran
PrinteazaSupa de linte cu ciuperci si maghiran din: ciuperci uscate, ceapa, usturoi, morcovi, telina verde, ulei de masline, linte rosie, supa de legume, maghiran.
- 100 g ciuperci uscate
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 2 fire telina verde
- 1 lingura ulei de masline
- 300 g linte rosie
- 1 l supa de legume
- 2 fire maghiran
Mod de preparare:
Se aşază ciupercile într-un bol şi se acoperă cu 200 ml apă fierbinte. Se toacă usturoiul şi ceapa.
Se taie cuburi ţelina şi se curăţă morcovul. Se încinge uleiul într-o oală şi se adaugă ceapa; se căleşte 4 min. până ce devine translucidă.
Se adaugă usturoiul, apoi, peste 1 min., morcovul şi ţelina; se prăjesc legumele timp de cca 2 min.
Se aşază apoi lintea în oală şi se acoperă cu supă. Se adaugă şi ciupercile înmuiate.
Se fierbe cca 15 min. Se sărează şi se piperează supa şi se presară deasupra maghiran.
Supa de linte cu ciuperci si maghiran
Pofta buna!