Supă de linte cu farfaline
PrinteazaSupă de linte cu farfaline din: farfaline, linte, usturoi, praz, dafin, jambon, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 350 g farfaline
- 700 g linte
- 3 căţei de usturoi
- 2 bucăţi de praz
- 5 frunze de dafin
- 250 g de jambon
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare Supă de linte cu farfaline:
Curăţă prazul şi taie-l. Curăţă usturoiul. Pune lintea într-o oală, adaugă frunzele de dafin si usturoiul.
Acoperă cu apă şi dă la foc mediu, 30 de minute, în acest timp pune la fiert prazul, 20 de minute, la abur.
Taie jambonul cubuleţe. Când lintea e fiartă, scoate foile de dafin şi mixează lintea în cratiţă, după ce o iei de pe foc.
Sărează şi piperează. Adaugă jambonul şi prazul şi pune din nou la foc mediu. Dacă supa e prea groasă, mai pune apă.
Adaugă apoi pastele în supă şi fierbe-le după cum scrie pe ambalajul lor. Clăteşte şi taie pătrunjelul.
Repartizează supa în boluri, presară pătrunjel şi adaugă un fir de ulei de măsline.
Pofta buna!