Supă de linte cu legume

Printeaza

Supă de linte cu legume din: linte rosie, morcovi, telina, cartof dulce, ceapa rosie, usturoi, supa de legume, frunza de dafin, chimen, boia dulce, zeama de lamaie, frunze de patrunjel.

Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B.

 

 

Ingrediente:

  • 1 cană de linte roșie
  • 2 morcovi
  • 2 tije de țelină
  • 1 cartof dulce
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 4 căni de supă de legume (sau apă)
  • 1 frunză de dafin
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1/2 linguriță de boia dulce
  • 1 lingură de zeamă de lămâie (opțional)
  • Frunze de pătrunjel proaspăt pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Într-o oală mare, încălziți puțin ulei de măsline și adăugați o ceapă roșie tocată și 2 căței de usturoi, tocați mărunt. Căliți-le până devin ușor aurii și se înmoaie.

Adăugați 1 cană de linte roșie (spălată și scursă), 2 morcovi tăiați cubulețe, 2 tije de țelină tăiate mărunt și 1 cartof dulce tăiat în cuburi mici. Amestecați-le bine cu ceapa și usturoiul.

Turnați 4 căni de supă de legume (sau apă), adăugați o frunză de dafin și condimentați cu sare, piper, 1 linguriță de chimen măcinat și 1/2 linguriță de boia dulce.

Amestecați și lăsați supa să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute sau până când lintea și legumele sunt moi.

Îndepărtați frunza de dafin și folosiți un blender de mână pentru a mixa parțial supa. Lăsați câteva legume întregi pentru textură.

Opțional, puteți adăuga o lingură de zeamă de lămâie pentru a intensifica aroma și puteți garnisi cu frunze proaspete de pătrunjel tocate.

Supă de linte cu legume

Informații nutriționale (aproximative) pentru întreaga rețetă:

  • Calorii: 800-1000 kcal
  • Carbohidrați: 150-180g
  • Proteine: 40-50g
  • Grăsimi: 5-10g

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de linte

Supa de linte cu bulion

Supa de linte cu bulion din: linte, ceapa, morcov, telina, rosii, ulei, sare. Ingrediente: o conservă mare linte gata fiartă o ceapă un morcov o felie dintr-o rădăcină de ţelină 5 roşii în bulion un cârnat de casă o lingură cu ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cârnatul tăiat felii subţiri se rumeneşte […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.