Supă de linte cu melcişori picanţi

Printeaza

Supa de linte cu melcisiori picanti din: pasta de curry, ceapa, morcovi, linte rosie, supa de legume, amestec de paine si drojdie.

Ingediente:

  • 2 linguri pastă de curry
  • 1 ceapă, tăiată
  • 2  morcovi, raşi
  • 40 g de linte roşie
  • 1 litru supă fierbinte de legume

pentru melcisori picanti:

  • 500g amestec pentru pâine
  • 1 plic de drojdie
  • 1 lingură pastă de curry

Mod de preparare:

Supă de linte cu melcişori picanţi: Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Pentru melcişori, se prepară amestecul urmărind instrucţiunile de pe pachet, apoi se întinde un dreptunghi de 30×40 cm

Se întinde pasta de curry, apoi se rulează, începând cu latura mare. Se taie opt felii şi se pun pe o tavă uşor unsă cu ulei.

Se coc 20-25 de minute până se rumenesc şi se pătrund.

Intre timp, se prepară supa. Se prăjeşte pasta de curry cu ceapa într-o tigaie mare. Se adaugă morcovii şi lintea şi se amestecă. Se lasă pe foc 2 minute, se toarnă supă şi se lasă la fiert 20 de minute, până când lintea este moale.

Se mixează în blender pentru a obţine 0  cremă. Se asezonează şi se serveşte alături de melcişori.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.