Supă de linte cu melcişori picanţi
PrinteazaSupa de linte cu melcisiori picanti din: pasta de curry, ceapa, morcovi, linte rosie, supa de legume, amestec de paine si drojdie.
Ingediente:
- 2 linguri pastă de curry
- 1 ceapă, tăiată
- 2 morcovi, raşi
- 40 g de linte roşie
- 1 litru supă fierbinte de legume
pentru melcisori picanti:
- 500g amestec pentru pâine
- 1 plic de drojdie
- 1 lingură pastă de curry
Mod de preparare:
Supă de linte cu melcişori picanţi: Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Pentru melcişori, se prepară amestecul urmărind instrucţiunile de pe pachet, apoi se întinde un dreptunghi de 30×40 cm
Se întinde pasta de curry, apoi se rulează, începând cu latura mare. Se taie opt felii şi se pun pe o tavă uşor unsă cu ulei.
Se coc 20-25 de minute până se rumenesc şi se pătrund.
Intre timp, se prepară supa. Se prăjeşte pasta de curry cu ceapa într-o tigaie mare. Se adaugă morcovii şi lintea şi se amestecă. Se lasă pe foc 2 minute, se toarnă supă şi se lasă la fiert 20 de minute, până când lintea este moale.
Se mixează în blender pentru a obţine 0 cremă. Se asezonează şi se serveşte alături de melcişori.
Pofta buna!