Supă de linte si morcovi, cu smântână
PrinteazaO reteta de supa de linte si morcovi cu smantana din: morcovi, ceapa verde, unt, linte rosie, supa de legume, usturoi, sare, piper, iaurt, smantana si verdeturi.
- 250 g morcovi
- 3 cepe verzi
- 2 linguri unt
- 70 g linte rosie
- 500 ml supa de legume
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper macinat
- 150 g iaurt
- 2 linguri smantana
- 2 linguri verdeturi tocate
Mod de preparare:
Morcovii şi ceapa verde se curăţă şi se taie feliuţe mici. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Legumele se călesc uşor în untul încins. Lintea roşie şi supa de legume se fierb timp de 10 minute. Se asezonează cu sare şi piper.
Se repartizează în farfurii. Se pune în fiecare farfurie iaurt şi smântână, se încorporează legumele şi se serveşte.
Supă de linte si morcovi, cu smântână
Pofta buna!