Supa de linte cu pui
PrinteazaSupa de linte cu pui din: unt, morcov, ceapa, telina, ciuperci, ardei gras rosu, vin alb, supa de pui, linte, carne de pui, dafin si cimbru.
- 25 g unt
- 1 morcov mare
- 1 ceapă medie
- 1/2 ţelină
- 100 g ciuperci
- 1/2 ardei gras roşu
- 2 linguri vin alb sec
- 1 l supă de pui
- 100 g linte
- 200 g carne de pui (preferabil piept sau pulpe)
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriţă cimbru
Mod de preparare:
Tai cubuleţe sau felii ceapa, ardeiul, morcovul, ţelina şi ciupercile.
Intr-o oală de 3 l topeşti untul la foc mediu şi adaugi legumele tăiate şi puţină apă, aproximativ 50 ml. Le căleşti pe toate, până încep să se înmoaie, amestecând din când în când.
Adaugi supa, vinul, frunza de dafin şi cimbrul. Dai focul la mic, acoperi oala şi laşi să fiarbă cam 30 de minute, până se înmoaie legumele.
Intr-o tigaie antiaderentă (de teflon sau cu strat ceramic) frigi puiul dat cu puţină sare. Tai bucăţele de 2-3 cm.
Adaugi şi lintea în oala de supă şi laşi încă 40 de minute să fiarbă, tot cu capac.
Verifici din când în când, să nu scadă prea mult şi completezi cu apă, dacă este nevoie.
Nu pui sare decât la sfârşit, după ce guşti, pentru că supa în care s-a fiert a fost deja sărată.
Verifici dacă lintea este fiartă. Adaugi carnea de pui şi laşi să dea într-un clocot.
Supa de linte cu pui
Pofta buna!