Supă de linte roşie

Printeaza

Supă de linte roşie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1/2 kg linte roşie
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură făină
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Supă de linte roşie: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o pui la fiert cu 2 l de apă. După 2-3 clocote, scurgi zeama şi pui lintea din nou la fiert cu 2 l de apă fierbinte. în acest timp, rumeneşti făina în ulei şi după 5 minute adaugi usturoiul pisat, amesteci şi îl dai deoparte.

După ce a fiert lintea, adaugi rântaşul pregătit, pui sare şi piper după gust şi dai supa în câteva clocote, lei supa de pe foc si presari verdeata taiata marunt.

 

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.