Supă de linte roşie
PrinteazaSupă de linte roşie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg linte roşie
- 1 lingură ulei
- 1 lingură făină
- 5 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Supă de linte roşie: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o pui la fiert cu 2 l de apă. După 2-3 clocote, scurgi zeama şi pui lintea din nou la fiert cu 2 l de apă fierbinte. în acest timp, rumeneşti făina în ulei şi după 5 minute adaugi usturoiul pisat, amesteci şi îl dai deoparte.
După ce a fiert lintea, adaugi rântaşul pregătit, pui sare şi piper după gust şi dai supa în câteva clocote, lei supa de pe foc si presari verdeata taiata marunt.
Poftă bună!