Supă de linte cu roşii
PrinteazaO reteta de supa de linte cu rosii din: ciuperci, apa, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ghimbir, tarhon si linte.
- 25 g ciuperci porcini uscate
- 225 ml apa fierbinte
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare tocata fin
- 3 catei de usturoi tocati fin
- 1 conserva (aproximativ 400 g) rosii taiate fara adaos de sare
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 1 lingurita tarhon uscat
- 450 ml apa rece
- 100 g linte verde sau maro aleasa si spalata
Mod de preparare:
Intr-un castronel se toarnă apa fierbinte peste ciuperci. Se lasă la înmuiat 20 de minute sau până când s-au rehidratat. Se scot ciupercile cu o spumieră. Se strecoară zeama şi se lasă deoparte. Se taie ciupercile în bucăţi mari.
Se încinge uleiul într-o cratiţă mare la foc potrivit. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând des aproximativ 7 minute sau până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă ciupercile şi apa în care au stat, roşiile cu sucul lor, ghimbirul, tarhonul şi apa rece.
Se pune şi lintea şi se dă totul în clocot. Se micşorează flacăra, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc mic aproximativ 30 de minute sau până când lintea este fiartă. Se serveşte fierbinte. (Supa se poate răci şi păstra la frigider; se încălzeşte apoi la foc mic, adăugând puţină apă dacă este prea groasă.)
Supă de linte cu roşii
Pofta buna!