Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de linte cu slanina si carnati in painisoare din: linte, carnati, bacon, zarzavat, ardei gras, faina de grau, ulei, zahar, drojdie, sare, ceapa, praz, usturoi, ulei, frunze de dafin si otet de mere.
- 200 g linte maro
- 200 g carnaciori afumati
- 100 g bacon, slaninuta
- 200 g zarzavat pentru supa: 1 morcov, 1 pastarnac, 100 g telina
- 1 ardei gras verde
aluat pentru painisoare:
- 500 g faina de grau
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 25 g drojdie
- sare
- 1 ceapa
- 1 fir praz
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura otet de mere
Mod de preparare:
Faceţi mai întâi aluatul pentru pâinişoare, dizolvaţi drojdia în puţină apă caldă, adăugaţi puţină făină şi zahărul şi amestecaţi ingredientele. Lăsaţi-le la crescut şi când şi-au dublat volumul, adăugaţi făina rămasă şi atâta apă câtă este necesară pentru un aluat mai tare.
Frământaţi aluatul adăugând treptat uleiul şi când se desprinde uşor de pe mâini, lăsaţi-l acoperit la crescut, într-un loc cald. împărţiţi aluatul în 8 bucăţele egale, pe care rotunjiţi-le şi puneţi-le la copt, la foc potrivit, în castroane unse bine cu ulei.
Lăsaţi-le apoi la răcit şi tăiaţi-le câte un căpă- cel prin care scoateţi o parte din miez, cu grijă, pentru a nu sparge pereţii pâinişoarelor.
Preparaţi pâinişoarele cu o zi înainte. Pentru supă, alegeţi lintea, spălaţi-o şi puneţi-o la înmuiat 12 ore în apă rece, apoi la fiert în apă cu sare, oţet şi dafinul.
Căliţi ceapa şi prazul, tocate mărunt, în ulei, adăugaţi zarzavatul curăţat şi tăiat în cubuleţe, şi afumătura (câr- năciorii şi slăninuţă) tăiată în felii, cubuleţe sau rondele.
Când ingredientele s-au înmuiat, adăugaţi usturoiul pisat şi mai lăsaţi vasul la foc încă 3 minute. Turnaţi acest amestec în oala cu supă. Supa trebuie să fie mai concentrată, mai groasă, cu mai puţină zeamă. Puneţi supă în pâinişoare şi serviţi- le imediat
Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare
Pofta buna!