Supă de linte cu şuncă
PrinteazaO reteta de supa de linte cu sunca din: linte, bere, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, foaie de dafin, legume, cartofi, rosii, sare, piper si otet din vin alb.
- 250 g de linte uscată, brună
- 1 sticlă de bere (0,331)
- 1 ceapă
- 75 g de şuncă afumată
- 1 lingură de ulei
- 1 l de supă
- 1 foaie de dafin
- legume pentru supă (morcovi, ţelină, ceapă, etc)
- 400 g de cartofi
- 1 cutie de roşii (425 ml)
- sare
- piper
- 1 lingură de oţet din vin alb
Mod de preparare:
Puneţi lintea într-un castron, turnaţi berea şi lăsaţi lintea să se înmoaie 3-4 ore. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi şunca mărunt, cubuleţe. Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi şunca şi ceapa. Adăugaţi lintea înmuiată, berea, supa şi foaia de dafin şi fierbeţi totul 25-30 de minute.
Intre timp, pregătiţi legumele de supă şi tăiaţi-le cubuleţe. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi mici. Cu 10 minute înainte ca lintea să fie gata, adăugaţi cartofii şi legumele pregătite.
Scurgeţi roşiile de la cutie într-o strecurătoare şi tăiaţi-le mărunt. Cu puţin înainte ca supa să fie gata, adăugaţi-le în oală. îndepărtaţi foaia de dafin şi condimentaţi supa cu sare, piper şi oţet.
Supă de linte cu şuncă
Poftă bună!