Supă de linte cu şuncă

Printeaza

O reteta de supa de linte cu sunca din: linte, bere, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, foaie de dafin, legume, cartofi, rosii, sare, piper si otet din vin alb.

Ingrediente:Supă de linte cu şuncă

  • 250 g de linte uscată, brună
  • 1 sticlă de bere (0,331)
  • 1 ceapă
  • 75 g de şuncă afumată
  • 1 lingură de ulei
  • 1 l de supă
  • 1 foaie de dafin
  • legume pentru supă (morcovi, ţelină, ceapă, etc)
  • 400 g de cartofi
  • 1 cutie de roşii (425 ml)
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de oţet din vin alb

 

Mod de preparare:

Puneţi lintea într-un castron, turnaţi be­rea şi lăsaţi lintea să se în­moaie 3-4 ore. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi şunca mărunt, cubuleţe. Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi şunca şi ceapa. Adăugaţi lintea înmuiată, berea, supa şi foaia de da­fin şi fierbeţi totul 25-30 de minute.

Intre timp, pregă­tiţi legumele de supă şi tăiaţi-le cubuleţe. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi mici. Cu 10 minute înainte ca lintea să fie gata, adăugaţi cartofii şi legumele pregătite.

Scurgeţi roşiile de la cutie într-o strecură­toare şi tăiaţi-le mărunt. Cu puţin înainte ca supa să fie gata, adăugaţi-le în oală. îndepărtaţi foaia de dafin şi condimentaţi supa cu sa­re, piper şi oţet.

Supă de linte cu şuncă

Supă de linte cu şuncă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.