Supa de linte cu usturoi
PrinteazaSupa de linte cu usturoi din: linte, ceapa, usturoi, bulion, supa de zarzavat, ulei, marar, patrunjel.
Ingrediente:
- 1/4 kg linte
- 1 ceapă
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 linguri cu bulion sau roşii tocate
- 1 l supă de zarzavat
- 2 linguri cu ulei
- mărar şi pătrunjel tocate
Mod de preparare:
Supa de linte cu usturoi: Alegeţi lintea bob cu bob, ţineţi la înmuiat cu apă rece câteva ore, aruncaţi apa şi umpleţi cu 1,5 litri de apă rece.
Puneţi la fiert în oală smălţuită, cu puţină sare. Când bobul se desface uşor, aruncaţi apa, puneţi supă de zarzavat şi adăugaţi: ceapa şi usturoiul tocate, două roşii tăiate felii subţiri şi sare.
După 1/4 oră stingeţi focul, puneţi uleiul, decoraţi cu mărar şi pătrunjel tocate fin. Lăsaţi supa să se răcească 10 min.
Serviţi cu crutoane.
Pofta buna!