Supa de linte cu usturoi

Printeaza

Supa de linte cu usturoi din: linte, ceapa, usturoi, bulion, supa de zarzavat, ulei, marar, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1/4 kg linte
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu bulion sau roşii tocate
  • 1 l supă de zarzavat
  • 2 linguri cu ulei
  • mărar şi pătrunjel tocate

 

Mod de preparare:

Supa de linte cu usturoi: Alegeţi lintea bob cu bob, ţineţi la înmuiat cu apă rece câteva ore, aruncaţi apa şi umpleţi cu 1,5 litri de apă rece.

Puneţi la fiert în oală smălţuită, cu puţină sare. Când bobul se desface uşor, aruncaţi apa, puneţi supă de zarzavat şi adăugaţi: ceapa şi usturoiul tocate, două roşii tăiate felii subţiri şi sare.

După 1/4 oră stingeţi focul, puneţi uleiul, decoraţi cu mărar şi pătrunjel tocate fin. Lăsaţi supa să se răcească 10 min.

Serviţi cu crutoane.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.