Supa de linte
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de linte din: linte rosie, ceapa, cartofi, morcov, telina, pasta de tomate, foaie de dafin, usturoi, ulei si sare.
- 500 g linte rosie
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 2 linguri cu pasta de tomate
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune lintea la fiert in apa rece jumatate de ora. Strecora-o si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, taie ceapa mai mare si caleste-o in ulei.
Cand devine translucida, stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa.
Peste lintea aproape fiarta, adauga foaia de dafin, ceapa calita, morcovul, telina si cartofii taiati cubulete.Lasa in continuare pe foc, ca sa fiarba cartofii.
Trece totul printr-o sita sau paseaza cu belnderul si adauga usturoiul zdrobit.
Dupa ce da intr-un clocot, potriveste gustul de sare.
Supa de linte
Pofta buna!