Supa de loboda si spanac cu smantana
PrinteazaSupa de loboda si spanac cu smantana din: lobodă, spanac, ceapa verde, smantana, unt, faina, zeama de carne, sare.
- 1 legătură de lobodă
- 200 g spanac curăţat
- 2 fire de ceapă verde (doar frunzele)
- 1 linguriţă smântână
- 2 linguriţe unt
- 3 linguriţe făină
- 300 ml zeamă de carne
- 1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Speli bine loboda, spanacul şi ceapa în mai multe ape şi apoi le fierbi înăbuşit în puţină apă sărată.
Când s-au înmuiat bine, le scurgi, le toci mărunt, apoi le treci prin sită.
Separat, topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine, dar nu laşi să se rumenească.
Stingi totul cu zeama de carne, adaugi piureul şi laşi să fiarbă mai departe.
La sfârşit, adaugi sarea şi smântână, iar când s-a răcit această compoziţie, pui şi zeama de lămâie.
Poţi să înlocuieşti sosul cu orez fiert pe care-l pasezi odată cu spanacul şi cu loboda.
Supa de loboda si spanac cu smantana
Pofta buna!