Supa londoneza din carne de gaina
PrinteazaSupa londoneza din carne de gaina
- 1,200 kg came de găină
- 4 l apă
- 3 fire praz
- 1 ceapă
- sare
- 80 g unt
- 100 g frişcă lichidă
- 2 ouă
- 50 g faină de arpacaş
Mod de preparare:
Carnea de găină se dă prin maşina de tocat cu sită fină apoi se pisează cu albuş, sare şi 50 g frişcă amestecată bine la rece sau pe gheaţă. Cu acest preparat se fac găluşti mici cu linguriţe şi se fierb în apă (fără să clocotească), galuştele (chenelele) se scot în puţină supă.
Restul de găină (oasele) se pun la fiert în supă pînă ce a scăzut pe jumătate. Se strecoară supa şi se fierbe cu un rantaş făcut din unt, făină de arpacaş, prazul şi ceapa tăiată julien scurt.
Se mai fierbe 15 minute, se leagă cu gălbenuşurile şi frişca lichidă şi se adaugă chenelele şi Maggi.
Pofta buna!