Supă de mac cu fructe
PrinteazaSupă de mac cu fructe: seminte de mac, lapte, frisca lichida, miere, zahar vanilat, budinca de vanilie, lamie, margarina, capsuni, sare, visine.
- 50 g seminţe de mac
- 400 ml lapte
- 200 ml fişcă lichidă
- 2 linguri miere
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 2 linguriţe praf budincă de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- 1 linguriţă margarină
- sare
- câteva căpşuni
- boabe de vişine
Mod de preparare:
Pui la topit mierea, adaugi margarina şi amesteci până ce s-a topit margarina.
Torni compoziţia peste lapte, adaugi zahărul vanilat, sarea, seminţele de mac şi coaja rasă de lămâie. Laşi să fiarbă 10 minute.
Dacă este nevoie, adaugi puţin zahăr.
Praful de budincă îl amesteci cu frişca şi îl adaugi în fir subţire îrr supa de mac.
Amesteci continuu, lăsând să fiarbă 2-3 minute.
Poţi servi supa puţin răcorită cu boabe de vişine, jumătăţi de căpşune sau simplu, cu fulgi de migdale ori cu nucă măcinată.
Pofta buna!