Supa de macris

Printeaza

Supa de macris 

Ingrediente:

  • 3 l apă
  • 500 g măcriş
  • 2 cartofi
  • 1 lingură unt
  • sare
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână

 

 

Mod de preparare:

Supa de macris: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul.

Se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt până când se moaie. Se trece apoi într-o oală cu apă în care a fiert zarzavat, împreună cu cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi, şi sare cât trebuie.

Se lasă să fiarbă jumătate de oră. Când este aproape gata, se adaugă câteva frunze de măcriş spălate, care au fost păstrate de la început, şi se mai dă odată în clocot.

Înainte de a fi servită, se drege cu un gălbenuş şi două linguri de smântână.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. N-am mai auzit de supa de macris.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.