Supă de mărar
PrinteazaO reteta de supa de marar din: ciolan afumat, marar, smantana, ulei de floarea soarelui, faina, boia dulce, sare, piper si oua.
pentru supa de marar:
- 1 ciolan afumat (sau bucati de sunca afumata)
- 2 legatura de marar
- 300 ml smantana
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de faina alba
- 1 lingurita de boia dulce
- sare si piper dupa gust
pentru galuste:
- 2 oua
- 5 linguri de faina alba
Mod de preparare:
Tai ciolanul în bucăţi potrivite, le speli bine şi le pui la fiert cu apă recfe. Spumezi, iar când e aproape fiartă carnea, adaugi rântaşul făcut astfel: încingi 4 linguri de ulei, adaugi 2 linguri de făină, amesteci, adaugi o linguriţă de boia dulce şi laşi 5-10 minute la foc mic, să se rumenească.
Stingi apoi totul cu apă rece, amestecând tot timpul pentru a nu se forma cocoloaşe. Adaugi rântaşul în oala cu ciolanul fiert, amesteci, apoi adaugi mărarul spălat şi tăiat fin (mărunt). Cât timp fierbe, prepari găluştele aşa: într- un castronel baţi bine 2 ouă cu puţină sare, adaugi 5 linguri de făină, amesteci foarte bine (dacă e nevoie, adaugi puţină apă).
Cu lingura înmuiată mereu în supa care fierbe încet, tai găluştele mărunt şi le laşi la fiert 10-15 minute în supă, la foc mic. Adaugi smântână, potriveşti gustul de sare şi de piper şi mai laşi să dea un clocot. Stingi focul şi acoperi oala cu un capac. Serveşti cupa cu un ardei iute, crud sau murat.
Supă de mărar
Pofta buna!
Nu mi-a placut niciodata supa de marar, mai imi face batrana, dar nu se lipea de mine deloc
E buna, poate nu stie s-o faca