Supă cu măruntaie de pui şi cu găluşte
PrinteazaSupă cu măruntaie de pui şi cu găluşte din: maruntaie de pui, morcovi, telina, cartof, radacina de patrunjel, oua, ulei, sare, gris, patrunjel.
- 250 g maruntaie de pui (inima, pipota sau ficatei)
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 cartof mare
- 1 radacina de patrunjel
pentru galuste:
- 2 oua mari
- 2 linguri ulei
- sare
- 8-9 linguri rase gris
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Speli măruntaiele şi le pui la fiert în 2 1/2 – 3 litri de apă. Cureţi legumele, le speli şi le tai în patru. Le adaugi în oală şi le fierbi 15 minute împreună cu măruntaiele. In timpul fierberii, îndepărtezi spuma ori de câte ori este nevoie.
Strecori supa şi pui pe o farfurie măruntaiele şi zarzavaturile. Pui din nou pe foc supa strecurată, potriveşti gustul de sare şi, dacă doreşti, mai adaugi concentrat cu gust de găină.
Pentru găluşte, baţi ouăle cu furculiţa, adaugi grisul în ploaie şi uleiul. Laşi compoziţia să se odihnească 10 minute. Pui în supă câte 1 linguriţă de compoziţie şi, când găluştele sunt fierte, adaugi măruntaiele de pui, zarzavaturile fierte şi pătrunjelul tocat.
Supă cu măruntaie de pui şi cu găluşte
Pofta buna!