din: vodca, curacao, suc de lamaie, sirop, gheata, portocala. Blue Angel este un cocktail clasic, cunoscut pentru culoarea sa vibrantă și aroma sa ușor citrică. Este o alegere populară pentru evenimentele speciale și serile de vară, datorită gustului său revigorant și prezentării impresionante. Cocktail-ul combină licoarea fină de curaçao albastru cu suc […]
Supa de mazare si creveti
PrinteazaSupa de mazare si creveti
Ingrediente:
- 450 g mazare congelata
- 1 l supa
- 8 creveti decorticati
- condimente
- 50 g smantana dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Crestati ardeiul iute pe lung, indepartati-i semintele, spalati-l si tocati-l de asemenea marunt.
Incingeti intr-un vas 2 linguri de margarina si caliti acolo ceapa. Presarati 1 lingurita zahar si lasati-l sa se caramelizeze. Adaugati ardeiul iute si mazarea inghetata. Turnati supa, aco-periti-o cu un capac si lasati-o sa fiarba circa 10 minute.
Incingeti restul de margarina intr-o tigaie mai mare. Prajiti acolo crevetii pe ambele parti cate 2 minute, apoi scoateti-i si presarati-i cu sare si piper. Pasati pana la 3 linguri de mazare in supa.
Adaugati smantana dulce in supa, condimentele si zaharul. Asezonati supa cu restul de mazare si cate 2 creveti si ornati-o eventual cu putina verdeata.
Pofta buna!
Carpaccio de Homar cu Ulei de Trufe
din: homar, ulei, parmezan, sare, rucola. Carpaccio de homar esența rafinamentului în gastronomie, fiind o alegere excelentă pentru un antreu sofisticat. Această rețetă combină delicatețea homarului crud, aroma intensă a uleiului de trufe și textura cremoasă a parmezanului ras, creând un echilibru gustativ de neuitat. Servită în momentele […]