Supă de mazăre galbenă cu broccoli
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de mazare galbena cu broccoli din: mazare galbena, frunza de dafin, morcov, ceapa, cartofi, broccoli, ulei de masline, oua si sare.
- 200 g mazăre galbenă deshidratată
- 1 frunză de dafin
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 300 g broccoli proaspăt sau congelat
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi mazărea şi o puneţi la înmuiat pentru 2 – 3 ore. Schimbaţi apa şi fierbeţi mazărea pentru 10 minute, apoi scurgeţi din nou apa.
În timp ce mazărea fierbe, încălziţi 2 litri de apă uşor sărată, într-o oală de 3 litri. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi după preferinţă legumele rămase.
Adăugaţi în oală morcovul, ceapa şi cartofii, îm preună cu foaia de dafin şi mazărea. Acoperiţi oala cu un capac şi le fierbeţi timp de 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când.
În ultimele 5 minute de fierbere, puneţi bucheţelele de broccoli, turnaţi uleiul, reduceţi intensitatea focului şi săraţi supa după indicaţia medicului.
Bateţi ouăle cu puţină supă şi le turnaţi în supă în fir subţire.
Consumaţi supa caldă, iar dacă vă este permis, adăugaţi la fiecare porţie smântână degresată.
Supă de mazăre galbenă cu broccoli
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mazare galbena