Supa de mazare cu galuste

Printeaza

Supa de mazare cu galuste din: morcovi, patrunjel, ceapa, telina, mazare, pasta de rosii, faina, nucsoara, oua, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_mazare_cu_galuste

  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de ţelină mică
  • 1 cană cu mazăre
  • sare
  • piper
  • puţin condiment vegetal
  • 1 lingură pastă de roşii

Pentru galuste:

  • 300 ml supă de legume
  • 140 g făină de mălai
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână pentru gătit
  • 1 frunză de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pui la călit ceapa tocată, împreună cu rondelele de morcovi, cubuleţele de ţelină, pătrunjel şi mazărea.

Laşi până ce legumele s-au înmuiat, după care torni apă peste ele. Adaugi sare, piper condiment vegetal şi pastă de roşii.

Pentru găluşte, pui supa pe foc, iar când dă în clocot, adaugi mălaiul in ploaie. Fierbi, amestecând cel puţin 3 minute. Acoperi cu capacul şi laşi aşa timp de 15 minute.

Apoi presari sare, piper, nucşoară şi laşi la răcit. Amesteci smântână cu ouăle şi pătrunjelul tocat fin şi încorporezi amestecul în mămăliga răcită. Iei cu linguriţa din mămăliga răcită şi pui găluşte să fiarbă în supa de mazăre.

Laşi până se ridică găluştele la suprafaţă, aproximativ 5 minute.

Supa de mazare cu galuste

Supa_de_mazare_cu_galuste

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.