Supa de mazare cu paste

Printeaza

Supa de mazare cu paste din: paste, mazare, ceapa, ardei gras, rosie, usturoi, morcov, telina, radacina de patrunjel, ulei, sare, piper.

supe

Ingrediente:

  • 250 g paste figurine
  • 450 g mazare
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi galbeni sau verzi
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 de telina
  • Radacina de patrunjel
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare
  • piper
  • smantana
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa si usturoiul de foi, se toaca marunt si se pun intr-un castron.

Ardeii grasi se curata, se spala si se taie in cubulete.

Telina, morcovul si radacina de patrunjel se curate de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun peste legumele tocate.

Rosia se opareste foarte putin, se curate de pielita si se toaca marunt.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga legumele si se calesc pana cand s-au inmuiat.

Se pun la fiert 2 litri de apa., se adauga legumele calite si se lasa la fiert.

Cand legumele s-au fiert, se adauga mazarea, sarea si piperul dupa gust.

Se mai fierbe timp de 15-20 de minute si se adauga pastele.

Se fierbe in continuare pana cand sunt gata si pastele. Se adauga patrunjel tocat.

Se serveste fierbinte sau rece, cu smantana si verdeata tocata impreuna cu un pahar de Babeasca Neagra.

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Supa crema de mazare cu ceapa

Supa crema de mazare cu ceapa

Supa crema de mazare cu ceapa din: mazare, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre 1 morcov 1 ceapă medie 1 ţelină 2 linguri cu ulei de măsline sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul […]

Supa de mazare cu rasol de porc

Supa de mazare cu rasol de porc

Supa de mazare cu rasol de porc din: mazare, rasol de porc, morcov, ceapa, telina, usturoi, foi de dafin, sare, piper, supa de pui, apa. Ingrediente: 1/2 kg mazare 1 rasol de porc 1 morcov, ras 1 ceapa, cuburi 2 tulpini de telina cu frunze ,cuburi 2 catei de usturoi, tocat foi de dafin 1 […]

 

Supa de mazare cu sparanghel

Supa de mazare cu sparanghel

Supa de mazare cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, mazare, sparanghel, supa de pui, sare, piper, miere, feta, suc de lamaie, menta, paine, usturoi. Ingrediente pentru supa: 3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2-4 cani mazăre 1 buchet sparanghel, tăiat în bucăți 4 cesti supa de pui 1 1/4 lingurite de sare […]

Supa de mazare cu conopida

Supa crema de mazare cu menta

Supa crema de mazare cu menta din: mazare, ceapa, unt, smantana, sare, piper, menta. Ingrediente: 1 kg păstăi de mazăre 2 cepe 50 g unt sare piper menta smantana   Mod de preparare: Se topeşte untul şi se căleşte ceapa roşie tocată mărunt până când se înmoaie şi devine translucidă. Se adaugă boabele de mazăre, […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place supa de mazare, dar nu am incercat sa pun paste in ea. Poate o sa incerc reteta asta, de ce nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.