Supa de mazare verde cu verdeata
PrinteazaSupa de mazare verde cu verdeata din: boabe de mazare, ceapa, morcovi, unt, paste fainoase, verdeata, sare, piper, condiment.
- 500 g boabe de mazare proaspete, congelate sau din conserva
- 1 ceapa
- 2-3 morcovi
- 50 g unt sau 50 ml ulei
- 50 g paste fainoase
- 1 legatura verdeata
- sare
- piper negru macinat
- condiment din legume uscate
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, iar morcovii în cubuleţe. In oala pentru supă, topeşti untul şi căleşti ceapa împreună cu morcovii, amestecând uşor. Când ceapa a devenit transparentă, stingi cu 1 1/2 – 2 litri de apă fierbinte uşor sărată.
Adaugi mazărea şi laşi să fiarbă până când toate ingredientele se înmoaie. Adaugi piper şi condiment din legume uscate, după gust, după care pui pastele făinoase în supă şi le laşi să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Inainte de a aduce la masă porţiile, presari verdeaţă fin tocată.
Supa de mazare verde cu verdeata
Pofta buna!
Asta-i supa cu de toate 🙂