Supa mediteraneana cu ciuperci
PrinteazaO reteta de supa mediteraneana cu ciupeci din: paine, rosie, ulei de masline, ceapa, supa de legume, ciuperci, usturoi, migdale, sofran si sare.
- 3 felii paine prajita
- 1 rosie decojita si tocata
- 2 linguri ulei masline
- 1/4 ceapa tocata marunt
- 1 litru supa legume/apa
- 200 g ciuperci proaspete
Mod de preparare:
Spala si curata ciupercile de coaja. Indeparteaza capatul picioruselor si taie ciupercile in 4 (daca sunt mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).
Incinge uleiul de masline intr-o oala adanca, la foc mediu. Caleste 2-3 minute ciupercile, adauga ceapa si caleste-le impreuna pana cand ceapa devine aurie. Adauga rosia tocata si prajeste in continuare timp de 8 minute.
Acum poti sa torni zeama de supa (sau apa), dar pastreaza 2-3 linguri din supa pentru picada. Cand amestecul incepe sa fiarba adauga cele 3 felii de paine intregi si sare, dupa gust. Lasa-le sa fiarba inca 15 minute la foc mediu.
Ingrediente picada:
- 1 catel de usturoi
- 3 migdale prajite
- 1 praf de sofran
- 1 parf de sare
Mod de preparare:
Intr-un mojar, zdrobeste cu un pisalog, adaugand una dupa alta: usturoiul, sofranul, migdalele. Adauga cele doua linguri de supa si sare si amesteca bine.
Toarna picada in oala peste supa de ciuperci si lasa la fiert inca 3-4 minute. Mai adauga sare, daca e nevoie si …supa este gata! Se serveste fierbinte!
Supa mediteraneana cu ciuperci
Pofta buna!