Supă mediteraneană de peşte
PrinteazaO reteta delicioasa de supa mediteraneana de peste din: chefal, dorada, biban, calamari, calcan, rosii, ceapa alba, paste, ulei de masline extravirgin, oregano, frunze de fenicul, busuioc, ardei iute, vin rosu, sare, morcovi, telina, vin alb si piper negru.
- 1 chefal (1 kg)
- 1 doradă (750 g)
- 1 biban mic
- 3 calamari
- 1 calcan mic
- 2 kg roşii
- 1 ceapă albă
- 400 g paste diverse
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- oregano
- frunze de fenicul (sau mărar),
- busuioc
- ardei iute
- 1 pahar vin roşu
- sare
pentru supa concentrată:
- 2 morcovi
- 2 tije de ţelină
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 pahare de vin alb
- 1 ceapă
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţă peştii de solzi şi de măruntaie, taie-i fileuri şi scoate-le toate oasele. încinge într-o cratiţă mare 4 linguri de ulei, adaugă ceapa tăiată mare şi peştele, cu excepţia calcanului, păstrat pentru supa concentrată.
Lasă-le să se prăjească cel puţin 5 minute şi toarnă vinul roşu. Lasă-l să scadă şi adaugă roşiile tăiate sferturi. Adaugă, pe rând, plante aromatice şi sare, după gust. Lasă totul o jumătate de oră pe foc mic şi pasează apoi ingredientele printr-o strecurătoare.
Pune într-o oală legumele pentru supa concentrată, cu excepţia vinului şi 1/2 ceapă. Adaugă puţină apă şi lasă-le să clocotească 10 minute. Intr-o cratiţă mare, căleşte restul de ceapă tocată mărunt, apoi toarnă sosul de peşte.
Când începe să clocotească, adaugă vinul alb şi pastele. Lasă să fiarbă 10 minute şi pune calcanul tăiat bucăţele. Potriveşte gustul de sare şi de piper şi fierbe totul la foc mic.
Stinge focul, aşteaptă să se răcorească puţin şi serveşte supa condimentată cu câteva picături de ulei de măsline crud, decorată cu frunze de busuioc.
Supă mediteraneană de peşte
Pofta buna!