Supă mediteraneeană cu legume călite

Printeaza

Supă mediteraneeană cu legume călite din: ulei de masline, usturoi, cartofi, ardei, rozmarin, dovlecel, ceapa rosie, suc de morcovi, rosii, tarhon verde si apa.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 catei de usturoi curatati
  • 350 g cartofi descojiti taiati in cubulete de 1 cm
  • 1 ardei (1 verde si 1 galben) taiati in patratele de 1 cm
  • 2 lingurite rozmarin verde tocat fin
  • 1 dovlecel mare galben sau verde taiat in doua pe lungime, apoi transversal in bucati de 1 cm
  • 1 ceapa mare rosie taiata in bucati de 1 cm
  • 350 ml suc de morcovi
  • 350 g rosii prunisoara taiate in cubulete
  • 1 lingurita tarhon verde
  • 175 ml apa

 

Mod de preparare:

incinge cuptorul la 230ºC (pozitia 8). amesteca uleiul si usturoiul intr-o tava de cuptor si se tine in cuptor 5 minute sau pana cand uleiul incepe sa sfaraie.

adauga cartofii, ardeii si rozmarinul si se amesteca bine cu uleiul. coc 15 minute sau pana cand cartofii incep sa capete culoare si sa se inmoaie.

adauga dovleceii si ceapa si se coc legumele alte 15 minute sau pana cand dovleceii s-au inmuiat.

amesteca sucul de morcovi, rosiile si tarhonul intr-o cratita mare si se fierb la foc potrivit.

transfera legumele coapte in cratita. Se toarna apa in tava si se curata orice pata de arsura. toarna apoi in cratita.

fierbe totul, amestecand, 2 minute sau pana cand legumele sunt patrunse.

 

Supă mediteraneeană cu legume călite

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.