Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
PrinteazaSupa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume, zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare, taiata sferturi
- 1 lingura ulei
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita chimen
- 750 g cartofi dulci, curatati si taiati bucati egale – poti inlocui cu coaja rasa
- 1 litru supa limpede de legume
- zeama de la 2 lamai
- 4 linguri smantana
- 4 linguri ulei aromatizat, pentru servit
- optional – frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Intr-un vas larg incinge uleiul si soteaza ceapa, amestecand incontinuu – 15 minute (ceapa sotata la foc mic lasa toata dulceata naturala si gustul specific).
Adauga pasta de rosii si continua sa tii pe foc 2 minute pentru a se carameliza, apoi adauga ardeiul iute, usturoiul si chimenul si tine pe foc inca 1 minute.
Adauga cartofii si supa limpede de legume, adu la punctul de fierbere, acopera cu capac, micsoreaza flacara si lasa sa fiarba inabusit 20 de minute, apana cand cartofii se patrund.
Lasa sa se raceasca circa 15 minute si apoi paseaza cu tocatorul electric pentru a obtine o pasta omogena.
Adauga zeama de lamaie, potriveste gustul de sare si incalzeste complet.
Serveste ornat cu 1 lingura de smantana si frunze de busuioc.
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
Pofta buna!