Supa mexicana de pui cu orez salbatic
PrinteazaO reteta delicioasa de supa mexicana de pui cu orez salbatic din: ulei de masline, ceapa, ardei, porumb, pasta de ardei iute, amestec de orez, fasole neagra, supa de pui, piept de pui, coriandru, smantana si sos guacamole.
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată fin
- 1 ardei verde, tăiat cubuleţe
- 200 g de porumb dulce, congelat sau din conservă
- 1- 2 linguri pastă de ardei iute
- 250 g amestec de orez sălbatic şi orez cu bob lung, fiert
- 400 g fasole neagră de la conservă, clătită şi scursă
- 1,3 1 supă de pui
- 2 piepţi de pui fierţi, fără piele, rupţi în bucăţi
- 1 legătură mică de coriandru, tocată
- smântana slabă
- sos guacamole, pentru servit, după preferinţe
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon mare şi se căleşte ceapa 5 minute. Se pune ardeiul şi se mai călesc 2 minute, apoi se adaugă porumbul dulce, pasta de ardei iute şi orezul. Se amestecă bine şi se lasă pe foc 1-2 minute.
Se adaugă fasolea neagră şi supa. Se aduce la punctul de fierbere, se dă focul încet şi se adaugă jumătate din carnea de pui şi coriandrul. Se lasă la răcit timp de 2- 3 minute, apoi se pune cu polonicul în boluri.
Se presară restul cărnii de pui şi de coriandru. se serveşte în bol, cu topping de smântână sau guacamole.
Supa mexicana de pui cu orez salbatic
Poftă bună!