Supa mexicana
PrinteazaO reteta delicioasa de supa din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, rosii, ardei iute, seminte de chimen, oregano, sare, piper.
- 500 g carne de vită
- 2 linguri ulei
- 1ceapă mare
- 2 morcovi mari
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 1tulpină de telină
- 2 căţei de usturoi
- 250 g pulpă de roşii (conservă)
- 3 linguri sos de roşii
- 1 ardei iute
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 linguriţă oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se porţionează carnea, se toarnă peste ea apă doar cât să o acopere şi se lasă la fiert, acoperită cu capac, la foc mic, aproximativ 45 de minute. Se mai adaugă din când în când apă caldă.
Separat, se taie ceapa mărunt şi se căleşte uşor în ulei. Se adaugă morcovii, cartofii, dovlecelul, ardeiul gras, toate tăiate bucăţi, după plac, şi se călesc în continuare până se înmoaie.
Se pun legumele călite peste carnea fiartă, se acoperă cu 4 pahare de apă caldă, se adaugă tulpina de ţelină tăiată rondele şi se lasă să fiarbă împreună 15 minute.
Se adaugă pulpa de roşii, sosul de roşii, căţeii de usturoi tăiaţi în jumătate, seminţele de chimen, oregano, sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă încă 5-6 minute. Se serveşte fierbinte, garnisită cu rondele de ardei iute.
Supa mexicana
Pofta buna!